Kiksetjulelys.dk

 KKiksetjulelys.dkksetJulelys.dk
   Nattefotografering
Informér naboer, familie,
venner og kolleger om
KiksetJulelys.dk
Klik
her
Nedsæt CO2 forureningen!
Sluk et kikset julelys og bær nissehue året rundt

Start - Home
Seneste billeder
Natfoto
Julelys Sange
Julelys links
Tidligere år

www.kiksetjulelys.dk

Her finder du kikset julelys:

Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Sønderjylland
Fyn
Sjælland
Storkøbenhavn
Bornholm
Øerne
Grønland
Færøerne
Skandinavien
Norge
Sverige
Finland
Europa
Frankrig

Portugal
Ungarn

 

Tips til natfotografering.
Det tager tid og lidt tålmodighed, men hvis du følger disse tips, bliver du virkeligt overrasket over de professionelle resultater, du kan opnå.

Sådan kommer du i gang
Hvad skal du bruge for at tage billeder om natten? Et kamera selvfølgelig! På et digitalkamera kan du justere sensorens følsomhed, så det svarer til at bruge en hurtigere film i et 35 mm kamera. I menuerne skal du ændre følsomheden fra Auto til den højest mulige indstilling, sandsynligvis ISO 400 eller 800. Et højt ISO-tal lader dig fotografere selv ret dunkle scener ved at gøre kameraet mere følsomt over for lys. Bemærk dog, at høj følsomhed også kan give kornet billedstøj, så husk at stille tilbage til Auto, når du er færdig. Generelt kræver de fleste natbilleder lang eksponeringstid, så lukkeren skal kunne være åben i længere tid.
Hvis du vil tage billeder, hvor f.eks. alle blinkende dekorationer kan ses, skal kameraet stå helt stille og udløseren være åben i længere perioder. Til sådanne lange eksponeringer kan du ikke undvære at støtte kameraet på et stakit, op ad en mur eller på en trefod (stativ beregnet til kameraet).

Hemmeligheden ved nateksponeringer
Det er en god idé at fokusere på en lyskilde i nærheden af motivet. En anden god teknik er det, man kalder "bracketing". Det er din forsikring mod en fejlberegnet eksponering ved hjælp af variationer af lukkertiden. Du tager en række billeder af samme motiv med forskellige eksponeringsindstillinger for at øge chancerne for, at du opnår den effekt, du ønsker. Prøv at tage et billede med eksponeringskompensation på -1EV, ét på +1EV og ét med korrekt eksponering. Nogle kameraer kan indstilles til at gøre dette af sig selv.
Der er for øvrigt også et lille trick, som de professionelle bruger. Daggry og skumring er rigtig gode tidspunkter at lave natfotografering på. Der vil lige netop være nok lys til at tage billedet, men det faktiske billede vil se en anelse mørkere ud.

 
 
 
 
 
 


Charmerende juleudsmykning fra Kjellerup

Husk at tænde for dine højttalere


En lille julespøg i mørket
Tilvirket efter oplæg fra gode venner i et festligt lag
Siden sponseres af
Den lille Lommebog
www.glemsom.dk

Copyright © www.kiksetjulelys.dk 2007 - 2011
Senest opdateret 04-12-2010 09:53:10
Oprettet 9. juli 2007

Bemærk!
Af hensyn til begrænset serverkapacitet i Danmark, medtages der ikke billeder af kikset julelys fra USA

www.mitchi.dk www.knaldtilbud.dk www.slagtilbud.dk www.mirakelpriser.dk www.sparsom.dk www.webrotation.dk www.diodenet.dk www.lowenergy.dk www.lowpower.dk www.lysshop.dk www.softlight.dk www.blichfang.dk www.lommebog.dk www.thorningby.dk www.fjordnorge.dk www.livida.dk www.yasmina.dk www.jotne.dk www.scantrold.dk http://samvaersforening.glemsom.dk http://bellahojskole.glemsom.dk/  www.glemsom.dk www.livida.dk www.kiksetjulelys.dk  www.fsvas.dk, www.brodlos.dk www.fotoalarm.dk